Breaking News

German operators provided 6.6 billion euros for 5G frequencies

The latest mobile technology generation is seen as vital for industrial companies in Germany who want to use 5G to advance their operations mainly to autonomous machines and the internet of things.

 

Tenderi i frekuencave 5G në Gjermani u mbyll ditën e mërkurë pasi grumbulloi komplot 6.6 miliardë euro në një betejë të egër mes Deutsche Telekom dhe Vodafone që zgjati për 52 ditë.

Shuma ishte shumë më e lartë sesa kishte pritur analistët prej 3 deri në 5 miliardë euro.

Katër kompanitë që fituan të drejtat e ofrimit të shërbimeve 5G ishin Deutsche Telekom me 2.2 miliardë euro, Vodafone me 1.9 miliardë euro, Telefonica me 1.4 miliardë euro dhe Drillisch me 1.1 miliardë euro.

Deutsche Telekom kritikoi çmimin e lartë të frekuencave 5G. Kompania tha se kjo do të bëhet pengesë për zgjerimin e rrjetit 5G brenda afateve të parashikuara.

Shefi i Operacioneve Gjermane të Vodafone gjithashtu mbështeti qëndrimin e Deutsche Telekom duke thënë se tenderi ka qenë një fatkeqësi për Gjermaninë.

Për Ministrinë e Financave Olaf Scholz, ankandi i frekuencave 5G ka qenë një sukses dhe vendi synon ti përdorë për të financuar zhvillimin e infrastrukturës së dixhitalit në vend.

Gjenerata më e fundit e teknologjisë celulare shihet si jetike për industrinë e kompanive në Gjermani që duan ta përdornin 5G për të avancuar operacionet e gomave kryesisht në makinat autonome dhe internetin e gjërave.

Ankandi i fondeve të frekuencave celulare u mbajt në vitin 2015 ku u ngritën 5.09 miliardë euro.

No comments